fbpx

Bitno, nebitno, nezamislivo…

Home / Novosti / Bitno, nebitno, nezamislivo…

Bitno, nebitno, nezamislivo…

Bitno, nebitno, nezamislivo…

Jednom davno postojala su Natjecanja za najboljeg pizza majstora Hrvatske, u kojima je najbitnija bila kreativnost pizza majstora, isto tako bitan je bio okus pizze i najvažnije i najbitnije od svega pizze su se spremale onako kako ih Hrvati vole i zbog toga nitko nije bio uskraćen za bodove, jer ipak su, na kraju krajeva, Natjecanja bila u Hrvatskoj za najboljeg pizza majstora Hrvatske.

Na tim davnim Natjecanjima nije bilo bitno kupujete li robu od sponzora natjecanja ili ne, nije bilo bitno da li poznajete člana žirija, nije bilo bitno spremanje pizze po tzv. talijanskom receptu, jer radi se u Hrvatskoj i kako se sva jela prilagođavaju podneblju gdje se poslužuju, tako je i pizza u Hrvata evoluirala u nešto što je možda i bolje nego u samoj zemlji porijekla.Također, na tim davnim Natjecanjima bilo je nezamislivo da vam član žirija, par mjeseci prije natjecanja, kreira i ispeče pizzu, a onda vi na Natjecanje dođete sa tom istom pizzom i kao „jako kreativna osoba“ pobijedite sa zapravo tuđom pizzom. Nezamislivo je, bilo kojem normalnom pizza majstoru, da pizzu drugog pizza majstora prezentira na natjecanju kao svoju. Nezamislivo je i da pizza majstor – član žirija bude baš „slučajno“ kreator pobjedničke pizze, koju pizza majstor-pobjednik predstavi kao svoju. Nekada davno bilo je nezamislivo da član žirija otvoreno pokaže svoju naklonost prema budućem pobjedniku prije nego li uopće kuša pizzu.I da, nekada davno, na tim Natjecanjima, bilo je nezamislivo potpuno ignorirati domaće proizvođače, a hvaliti strane kao da u Hrvatskoj ne postoji nitko tko bi bio sposoban napraviti nešto kvalitetno, kao primjerice brašno, a znamo da postoji.

Izgleda da smo ostali uskraćeni za informaciju o novim „pravilima“ natjecanja u Hrvatskoj pa smo previše entuzijastično krenuli na zadnje i ostali šokirani, u potpunosti, a gorak okus koji nepravda ostavlja u ustima ne može se isprati još jako dugo.

Poštujemo sve i svakoga pa ipak čini se, da se vremena mijenjaju i da neke stvari koje nisu bile bitne ili su bile nezamislive, sada postaju jako bitne, a neke bitne prelaze u one nebitne… No to je samo naše skromno mišljenje i ono ne mora odražavati stavove većine…