O nama

Restoran Santa Maria

Poštovani i dragi nam gosti,
mi volimo naš posao a vi nam to uzvraćate na najbolji način. Svakodnevno, s ljubavlju, od 2003. godine kada nas je troje krenulo, a danas smo četrdesteročlana posada, neprestano radimo na poboljšanju, edukaciji svih nas, te pokušavamo na Vaš stol prezentirati najbolje: pizze, rižota, odreske, specijalitete po recepturi kuhinja iz Mexica, Indije, BiH, hamburgere, sendviče, razne ribe, tjestenine, gablece, jela sa roštilja, predjela, zdravu hranu, slastice.
 
Priča o našem ugostiteljskom obrtu počinje 01.08.2003., kada smo kao catering Hallo Klopa krenuli sa dostavom hrane. U početku smo pripremali jela sa roštilja, ribu, pizze, tjesteninu, gablece i razne druge specijalitete koji su i danas svakodnevno u našoj ponudi. Prvi dan zaposleno nas je bilo 3 zaposlenika. Dario Dragišić i Mario Perkušić (osnivači), kao pizza majstor i dostavljač te Igor Sabati kao kuhar. Posao je napredovao i pojavila se potreba za dodatnim zaposlenicima, tako da nas je do kraja 2003. bilo ukupno 10 zaposlenih. Budući da je naša ponuda bila dobro prihvaćena, odlučili smo otvoriti manji restoran. Tu počinje novo poglavlje našeg poslovanja. 21.12.2004. otvorena je pizzerija Santa Maria. U veljači 2005. catering Hallo Klopa preseljen je i pridružen pizzeriji. Tako objedinjeni, na istom mjestu, dodatno smo poboljšali kvalitetu. 2005. godine nastupili smo i pobijedili na Pizza Showu u Zagrebu, što nam je osiguralo odlazak na državno prvenstvo u Opatiju, gdje smo ostvarili nekoliko prvih i drugi mjesta u raznim kategorijama i dobili priliku otići na olimpijadu u Italiju gdje smo se odlično pozicionirali s obzirom na konkurenciju iz cjelog svjeta. Tijekom 2006. počeli smo uvoditi HACCAP sustav, kojeg smo u potpunosti uveli i primjenjujemo u radu. Ponudu konstantno nadopunjavamo novim jelima, a posebnu pažnju posvetili smo pizzama i meksičkoj kuhinji, po čemu smo ubrzo postali poznati. Širenjem ponude došlo je i do potrebe veće kuhinje kako bi se mogla vršiti redovita dostava i pokrivati potrebe pizzerije. Budući da nam je bitna stalna nadopuna znanja naših zaposlenika, 2009. poslali smo dva kuhara na usavršavanje za majstora kuhara te smo se popeli jednu stepenicu više i postali restoran. Redovnim uređenjem kuhinje koja je pratila sve veće potrebe, omogućili smo još veću ponudu jela i profesionalniji pristup našim vjernim gostima i korisnicima. Od listopada 2010. kuharskom timu pridružio se novi član, kuhar iz daleke Indije i ponovno je proširena lista jela sa daškom currya. Želja nam je stvoriti „Klope Centar“ u kojem ćemo moći predstaviti razna jela iz lijepe naše, a isto tako i jela iz svjetski poznatih kuhinja, čime ćemo pokušat stvoriti brand po kojem ćemo biti poznati, a i koji će nas obvezati na što veću kvalitetu i profesionalnost.
 
U rujnu 2014. okolnosti i posao odnijeli su nas u novu Odiseju, novo poglavlje našeg rada i započeli smo sa izgradnjom vlastitog objekta nove/stare Sante Marie. Trudili smo se što brže privesti radove kraju pa smo tako u rekordnom roku završili novo zdanje (veličine cca 1.000m2), preselili sve stvari, uspomene i sjećanja te 07. travnja 2015. otvorili vrata prvim gostima na novoj lokaciji. Sada smo svoji na svome, a želja za pružanjem ugode gostima još je veća pa tako i dalje svaki tanjur spremamo sa ljubavlju i potpunom predanošću. Onima koji stalno traže, onima koji stalno uče, onima koji su nas prepoznali obećajemo još mnogo…