O nama
Restoran Santa Maria
Poštovani
i dragi nam gosti, mi volimo naš posao a vi nam to uzvraćate na
najbolji način. Svakodnevno, s ljubavlju, od 2003. godine kada nas
je troje krenulo, a danas smo četrdesteročlana posada, neprestano
radimo na poboljšanju, edukaciji svih nas, te pokušavamo na Vaš
stol prezentirati najbolje: pizze, rižota, odreske, specijalitete po
recepturi kuhinja iz Mexica, Indije, BiH, hamburgere, sendviče,
razne ribe, tjestenine, gablece, jela sa roštilja, predjela, zdravu
hranu, slastice. Priča o našem ugostiteljskom obrtu počinje
01.08.2003., kada smo kao catering Hallo Klopa krenuli sa dostavom
hrane. U početku smo pripremali jela sa roštilja, ribu, pizze,
tjesteninu, gablece i razne druge specijalitete koji su i danas
svakodnevno u našoj ponudi. Prvi dan zaposleno nas je bilo 3
zaposlenika. Dario Dragišić i Mario Perkušić (osnivači), kao
pizza majstor i dostavljač te Igor Sabati kao kuhar. Posao je
napredovao i pojavila se potreba za dodatnim zaposlenicima, tako da
nas je do kraja 2003. bilo ukupno 10 zaposlenih. Budući da je naša
ponuda bila dobro prihvaćena, odlučili smo otvoriti manji restoran.
Tu počinje novo poglavlje našeg poslovanja. 21.12.2004. otvorena je
pizzerija Santa Maria. U veljači 2005. catering Hallo Klopa
preseljen je i pridružen pizzeriji. Tako objedinjeni, na istom
mjestu, dodatno smo poboljšali kvalitetu. 2005. godine nastupili smo
i pobijedili na Pizza Showu u Zagrebu, što nam je osiguralo odlazak
na državno prvenstvo u Opatiju, gdje smo ostvarili nekoliko prvih i
drugi mjesta u raznim kategorijama i dobili priliku otići na
olimpijadu u Italiju gdje smo se odlično pozicionirali s obzirom na
konkurenciju iz cjelog svjeta. Tijekom 2006. počeli smo uvoditi
HACCAP sustav, kojeg smo u potpunosti uveli i primjenjujemo u radu.
Ponudu konstantno nadopunjavamo novim jelima, a posebnu pažnju
posvetili smo pizzama i meksičkoj kuhinji, po čemu smo ubrzo
postali poznati. Širenjem ponude došlo je i do potrebe veće
kuhinje kako bi se mogla vršiti redovita dostava i pokrivati potrebe
pizzerije. Budući da nam je bitna stalna nadopuna znanja naših
zaposlenika, 2009. poslali smo dva kuhara na usavršavanje za
majstora kuhara te smo se popeli jednu stepenicu više i postali
restoran. Redovnim uređenjem kuhinje koja je pratila sve veće
potrebe, omogućili smo još veću ponudu jela i profesionalniji
pristup našim vjernim gostima i korisnicima. Od listopada 2010.
kuharskom timu pridružio se novi član, kuhar iz daleke Indije i
ponovno je proširena lista jela sa daškom currya. Želja nam je
stvoriti „Klope Centar“ u kojem ćemo moći predstaviti razna
jela iz lijepe naše, a isto tako i jela iz svjetski poznatih
kuhinja, čime ćemo pokušat stvoriti brand po kojem ćemo biti
poznati, a i koji će nas obvezati na što veću kvalitetu i
profesionalnost. U rujnu 2014. okolnosti i posao odnijeli su nas u
novu Odiseju, novo poglavlje našeg rada i započeli smo sa
izgradnjom vlastitog objekta nove/stare Sante Marie. Trudili smo se
što brže privesti radove kraju pa smo tako u rekordnom roku
završili novo zdanje (veličine cca 1.000m2), preselili sve stvari,
uspomene i sjećanja te 07. travnja 2015. otvorili vrata prvim
gostima na novoj lokaciji. Sada smo svoji na svome, a želja za
pružanjem ugode gostima još je veća pa tako i dalje svaki tanjur
spremamo sa ljubavlju i potpunom predanošću. Onima koji stalno
traže, onima koji stalno uče, onima koji su nas prepoznali
obećajemo još mnogo…